28.09.2007


Spire Bergens første aksjon - bilfri dag 22.sept.

Miljøvennlige busspassasjerer fikk økologisk snacks av Spire og Framtiden i våre hender på den internasjonale bilfrie dagen


Spire og FIVH i skjønn forening mens de deler ut løpesedler og muffins til busspassasjerene

GAVMILDE: Fremtiden i våre hender og Spire (Utviklingsfondets ungdom)serverer økologisk kaffe, snacks fra Helios og info om bilfridagen, fra venstre: Signe Wiger, Laura Drivdal, Mona Nyberg og Ida Fauskanger


- Vi ønsker med dette å sette fokus på at det å reise kollektivt er viktig, fordi er en av måtene vi kan redusere vårt klimautslipp på, sier Romy Ortiz fra Spire som er Utviklingsfondets ungdomsorganisasjon.

Sammen med Framtiden i våre hender markerte de den internasjonale bilfrie dagen i Bergen sentrum i dag.

Ifølge organisasjonen er Bergen en versting på veitrafikk. Bergen hadde fra 1995 til 2005 en utslippsvekst fra veitrafikken på hele 34 prosent.

- Det å reise kollektivt i stedet for å kjøre bil en viktig satsning fordi det er en av måtene vi kan redusere vårt klimautslipp på. Vi håper at vi med denne aksjonen kan sette fokus på dette, og gi dem som kjører kollektivt en liten oppmuntring, sier Ortiz.

Bilfri dag er en del av mobilitetsuken som arrangeres 16-22. september. Dette er et samarbeid mellom Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune og Statens Vegvesen.

Bryggen var stengt for trafikk fra klokken 12-15. Arrangementet var en del av mobilitetsuken 2007.


Deler av tekst og bilde hentet fra BT nett:

http://www.bt.no/lokalt/article413894.ece